torstai 6. helmikuuta 2014

Ihmedieetti


Nyt olen saanut jo niin monta kommenttia hoikkuudestani ja pudonneista kiloista, että ajattelin saman tien paljastaa upean ulkomuotoni salaisuuden teille rakkaat lukijat. Itsehän en harrasta juuri vaakoja tai kalorien laskentaa tai yleensä mitään kurinalaisuutta vaativia dieettejä, joten sen takia tuttujen ja ystävien kommentit ovat tulleet yllätyksenä. Toki vaatteista olen huomannut, etteivät ne kiristä enää kovin pahasti. Yhtenä päivänä myös astuin puolivahingossa naapurin vaaalle ja viisari ei värähtänytkään ihan niin paljoa kuin yleensä, joten siitä päättelin, että jotain on tekeillä.

Kyse ei kuitenkaan ole ollut kymmenien kilojen karistamisesta, vaan muutamasta kilosta (jotka nekin todennäköisesti lihasta). Joten mitä luultavimmin olen painoindeksin mukaan edelleen ylipainoinen ja rasvaprosenttini lähentelee erittäin korkeata. Onneksi en usko pelkkiin numeroihin, vaan terveisiin elämäntapoihin, joista nyt kerronkin teille. Tässä viisi vinkkiäni painonpudotukseen:

1. Vaihda maata

Muuta maahan, jossa ei ole irtokarkkihyllyjä joka nurkassa, jälkiruokakulttuuri on lapsen kengissä ja jossa lähin kunnollinen kauppa on kilometrien päässä. Valitse mielellään maa, jossa on kesä suurimman osan vuodesta niin, että kaupan hyllyillä notkuvat suklaalevyt ja pakasteessa lojuvat jäätelöt ovat lähes poikkeuksetta aina pari kertaa sulaneita.

2. Hanki koira ja minikokoiset siivousvälineet

Vielä viime keväänä kävin neljä kertaa viikossa kuntosalilla, nyt en ole avannut salin ovea 8 kuukauteen. Sen sijaan siivoan päivittäin, kiitos kahden karvojaan joka paikkaan tiputtelevan koiran, joista toisella on nyt vielä juoksuaikakin. Siivousvälineinä minulla on varreton 10 cm pitkä harja ja noin 10 cm x 10 cm kokoinen rikkalapio sekä rätti. Niiden kanssa konttaan ja kyykistelen päivittäin reilut puoli tuntia, mikä korvaa ihan hienosti minkä tahansa jalkaprässin.

3. Aloita leivontabisnes

Leipomisharrastuksellani on myös suuri osuus painon putoamiseen. Joskus väännän kakkuja ja keksejä kokopäivän kuumassa pikkukeittiössäni. Tunnit vaan vierähtelevät ja uunin sisältö vaihtuu, enkä muista syödä kunnon ruokaa. Leipomisen ohessa nuolen taikinakulhojen pohjia ja popsin palaneita keksejä. Joku voi ajatella, että sokerin, kerman ja voin syöminen ei ole hyväksi, mutta jo mummo vainaani tiesi, että niissä piilee kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Niinpä siis napsin vähän sieltä ja täältä ja vatsani pysyy kylläisenä, eikä ähkyä tai sokerihumalaa tule. Ja varsinaiset tuotokset myyn sitten muille ylipainoisille hymyssä suin.

4. Tanssi

Kaikista liikuntamuodoista tanssi on kaikkeista hauskin ja yksi ehdoton suosikkini. Aloitin tanssimisen jo ollessani äitini vatsassa. Tanssi sopii kaikille, sillä siinä ei tarvitse osata yhtään mitään ja sitä voi harrastaa ihan missä vaan. Itse tanssin kotona, bussipysäkeillä, liikennevaloissa ja joskus ihan klubeillakin. En tarvitse kuin jotakin rytmikästä musiikkia, ja niin vain alkaa ahteri heilumaan ja lantio vispaamaan ja siinä voi mennä tunteja ja tulla nälkäkin ennen kuin maltan lopettaa.

5. Köyhäile

Sitten kun laitan ruokaa, niin aika usein teen makarooneja tai riisiä ja siihen kaveriksi jotain jääkaapista löytyviä kasviksia, jotka eivät ole vielä pahasti pilaantuneet. Lihoja ja juustoja söisin myös, mutta ovat niin hintavia, että kauppojen hyllyille jää. Aina ravintolassakin, jos en osaa päättää, mitä söisin, mitä tapahtuu vallan jatkuvasti, valitsen aina sen halvimman. Ja se harvemmin on sisäfilettä, vaan aika usein joku kasvisvaihtoehto tai muu kevyempi juttu.

Inspiroidu näistä vinkeistä ja kesäkunto 2014 on sinun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti