maanantai 23. joulukuuta 2013

Joululahjavinkkejä

Kaikissa blogeissahan aina mainostetaan erilaisia tuotteita enemmän tai vähemmän suorasti. Nettitodellisuus vilisee kaikenlaisia listoja tavaroista, joita lukijan kannattaa tai suorastaan pitää ostaa ollakseen onnellinen ja ajan tasalla. Niinpä näin joulun alla ajattelinkin tehdä listan asioista, jotka sinun pitää ehdottomasti hankkia täksi jouluksi ja seuraavaksi vuodeksi ollaksesi parempi ihminen.1. Krokotiili

Jokainen tarvitsee krokotiilin, sehän nyt on selvä. Tällä puisella krokolla on vieläpä erityistaito ja se on pullojen avaaminen. Kahdella ruuvijalallaan se voi avata sinulle vaikka jouluoluen. Krokotiili on Dutch Marketilta Lusakasta Sambiasta, hinta noin 2 euroa.


2. Tyypit

Kukaan ei selviä ilman ystäviä. Nämä tyypit ilahduttavat lipaston päällä, pöydällä tai pienen kokonsa puolesta vaikka taskussa. Kivestä tehdyt tyypit ovat niin ikään Dutch Marketilta ja hinta oli reilun euron kpl.
3. Siemenkoru

Jos et ole puutarhuri tai siementen istuttaminen ei vaan tuota satoa, osta siemenistä tehty koru. Sekä kävyn näköiset osat että pienet mustat osat ovat aitoja siemeniä. Koru on Lilongwesta Malawista ja hinta joitain euroja.
4. Rannerenkaat

En pidä koruista, ne ovat aina tiellä ja niitä on vaikea kiinnittää. Nämä karkkimaisen ihanat rannekorut herättivät kuitenkin heti suurta himoa ja olivat vielä helppo sujauttaa käteen, joten kaupat tuli ja kannattaa muidenkin heti hankkia vastaavat, jotta näyttäisivät yhtä hienostuneilta kuin minä. Korut Malawista ja hintaa noin viis euroa kappale ja itse asiassa euroilla jouduin maksamaan, koska Malawin kwachat oli siinä vaiheessa jo loppu.
5. Pahiskorvikset

Jokainen järkevä naisihminen ja miksei mieskin haluaa hankkia alinomaan uusia korvakoruja, niin myös minä. Nämä puiset korvikset pitävät pihistelijät ja muut turhanpuhujat kaukana ja ovat vieläpä supertyylikkäät. Ovat kotoisin Livingstonesta Sambiasta ja hintaa oli jokunen euro.


6. Hatut

Pää on hyvä suojata auringolta ja jos ei sitä aurinkoa ole näkynyt enää kuukausiin, niin sitten sateelta ja jääpuikoilta ja masentavilta ajatuksilta. Hattuja on erilaisia ja jokaisen päähän varmasti sopii jonkinlainen, nyt in ovat kuitenkin juuri lierihatut. Olkinen lierihattu on Luangwan torilta Sambiasta ja hinta tuskin euroakaan. Sininen elegantimpi siskonsa on Levy Junctionin ostoskeskuksesta Woolworths-nimisestä eteläafrikkalaisesta vaatekaupasta ja hinta oli parisenkymmentä euroa, tarkemmin en edes halua tietää.7. Amarula-karkit

No nyt päästään viimein asiaan! Känniin karkkeja syömällä ja vielä todelliset makunautinnot päälle. Se joka on juonut eteläafrikkalaista Amarula-likööriä, ymmärtää kyllä, miksi näitä suklaita on vaan ihan pakko syödä. Ja ne jotka eivät tunne Amarulaa, menkää Alkoon ja katsokaa Baileys-pullojen vierestä. Amarula on vähän kuin Baileys mutta parempaa ja vieläpä Marula-hedelmistä tehty, joten varmasti myös terveellisempää. Ja syy, miksi kuvassa on vain kaksi konvehtia, eikä kaksikymmentä niin kuin pakkauksessa oli ei suinkaan johdu siitä olisin syönyt puuttuvat… Konvehtirasia Levy Junctionin Pick n Pay -ruokakaupasta ja hintaa reilut viisi euroa.


8. Mangot


Tämä on ehdottomasti listan huipennus. Joka on syönyt tropiikin maassa mangon tietää, ettei se ole sama hedelmä kuin Stockmannin hevi-osaston vastaavan näköinen mauton ja ylihinnoiteltu serkkunsa. Mangoja voit varastaa naapurin tontilta tai ostaa kadulta. Nämä ovat vielä raakoja ja odottavat kypsyydestä kertovaa joulunpunaista sävyä. 6 kappaletta mangoja noin 1,5 euroa huivipäiseltä naiselta Bishop Roadin varrelta Kabulongasta, Lusakasta.

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä lista! Minullakin on kroko ;) Nairobista muistaakseni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, hauska kuulla! Just ostin tänään krokolle kaverin, kovin ovat olleet hyviä työssään! Terveiset omalle krokotiilillesi.

      Poista