maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulu keskellä kesää

Pimenevät illat, kynttilän valo, ikkunalasin takana leijailevat lumihiutaleet. Ne liittyvät olennaisesti joulunodotukseen. Vaan eivätpä täällä. Joitain viikkoja sitten kävellessäni vanhan ostoskeskuksen viertä kesäasussa hiki selkää pitkin valuen hämmennyin aivan täysin, kun joku yritti kiinnittää ostarin katokseen muovista joulukuusen oksaa. Mitä pelleilyä tämä on olevinaan, oli ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleeni.

Joulutunnelmaa kauppakeskus Arcadesilla.

Pian kuitenkin muistin, että oli marraskuu ja jouluun enää kuukauden päivät. Nyt joulu on vielä lähempänä ja olen virittäynyt tunnelmaan leipomalla pipareita jo kahteen otteeseen. Ekat piparit leivoin tavalliseen tapaani itsenäisyyspäivänä ja nehän tietysti perinteiden mukaisesti myös paloivat. Leivoimme ne kimpassa naapurin luona suurlähettilään itsenäisyyspäiväjuhlien jatkoilla siideriä samalla siemaillen ja syvällisiä jutellen, joten selvää oli, ettei kukaan muistanut vahtia uunia. Mutta mitäpä siitä, itsellenihän palaneet piparit ovat aina maistuneet.

Itsenäisyyspäivän pippalot suurlähettiläällä.

Toiseen taikinaan laitoin jostain syystä liikaa rasvaa, mutta sehän ei leivonnassa ole yleensä haitaksi. Nekin piparit on nyt syöty. Lisää joulutunnelmaa hankin viime perjantaina ruotsalaisten Lucia-juhlassa, jossa oli kynttiläpäisen Lucian lisäksi myös joukko pieni tonttuja ja joululaulut soi. Kävipä siellä räppäri Slap Deekin vetämässä parit biisit. Hyvät bileet siis. Lucia-juhlien jälkeisenä päivänä oli yhden norjalaisen kaverin pikkujoulut, joissa pukeuduin joulupukiksi. Valitettavasti asu oli vähän liian kuuma ja pukin huopahousut repesivät tanssilattialla, joten pian olin taas normaaleissa pukimissa.


Itseni lisäksi olen nähnyt yhden toisenkin joulupukin täällä. Tämä tapahtui samaisen joulukoristein vuoratun kauppakeskuksen ulkopuolella yhdessä tilaisuudessa, jota olin joku viikko sitten kuvaamassa. Kyseessä oli joulukuusen valojen sytytys-tilaisuus. Mutta ei minkä tahansa joulukuusen, vaan sprite- ja coca cola-pulloista tehdyn. Kuusen oli tehnyt paikallinen taiteilija yhdessä orpolasten kanssa ja jotenkin oli siinä myös Coca Colalla kyntensä pelissä. Siellä siis otin kuvia kuusesta, lapsista, pukista ja muusta tärkeästä. Lisää kuvia voit nähdä kohta kuva-blogissani.


Joulukuusen sisällä valojen sytytyksen jälkeen.

Nyt joku voi erehtyä luulemaan, että joulukoristukset ovat täällä kyseisen joulukuusen luokkaa, mutta väärin arvasi! Yleisesti täällä koristeet ovat ihan hirveitä ja niitä on aivan liikaa. Kauppojen hyllyjen välit on survottu täyteen kaikkea välkkyvää ja hohtavaa. Kauppojen ulkopuolella on irvokkaan näköisiä tonttuja ja prameita poroja ja muuta pelottavaa. Itse aionkin jättää koristelut muille ja hakea joulutunnelmaa leipomalla kolmannen satsin piparkakkuja. Eikä koristeita kyllä tässä talossa tarvitakaan, sillä uudessa asunnossamme on olohuoneessa kirkkaanpunainen seinä ja pöydillä punaiset pöytäliinat. Pari kynttilää kun sytyttää niin se on siinä.

2 kommenttia:

  1. Pukkihan on ihan teko! Lapsiparkakin näyttää itkettyneeltä. Pullokuusi on hieno ja mielenkiintoista, että sen sisälle voi mennä.

    VastaaPoista
  2. :D haha, joo pukki oli aika teko ja lapset enimmäkseen kauhuissaan. Kuusen sisällä oli aika hauskan näköistä, voisin seuraavaksi muuttaa sinne.

    VastaaPoista