perjantai 23. elokuuta 2013

Kulkukoiria ja kuvaussessioita

Tänään koin ensimmäisen semi-ahdistavan hetken tässä maassa. Hoitokoirani joutui aamulenkillä melkein raiskatuksi. Kiitos ojassa nukkuneen kulkukoiran. Olin siis lenkillä hoidokkini kanssa, kun yht'äkkiä ojan pohjalta hyppäsi iso uroskoira. Ensin ajattelin, että hemmetti, toivottavasti ei tule tappelua, mutta sitten huomasin uroskoiran kiimaisesta katseesta, että tässä olikin jostain ihan muusta kyse ja samalla muistin, että hoitokoirani on tyttökoira, jolla on juuri juoksuaika...

No siinähän sitten oli mielenkiintoiset paikat, kun hoidokkini tempoili hihnassaan ja ilman kaulapantaa kulkenut uros alkoi häntä lähennellä. Vähän aloin panikoida ja miettiä, miten selitän hoidokkini omistajille, mitä onkaan tapahtunut...Olimme tietysti hienostoalueella, jossa ei näkynyt kadulla ketään, mutta onneksi jostain aidan raosta kurkkasi puutarhuripoika, jonka sain huidottua apuun ja hän uhkasi heittää lähentelijäurosta kivellä, niin, että se luikki pakoon, ennen kuin ehti tehdä pahojaan. Selvisimme säikähdyksellä.

Niin, olen taas koiravahtina muutamat seuraavat viikot. Tänään varmistui myös ainakin alustavasti seuraavien kuukausieni majoituskuvio, joten niiltä osin vaikuttaa lupaavalta. Olen myös ollut ihan tulessa kuvaushommistani tällä viikolla. Ylitin itseni ihan täysin tiistaisessa studiokuvaussessiossa ja ko. kuvia voi nähdä Quacá:n facebooksivuilla. Menkäähän katsomaan ja tykkäämään sivusta. Sambian lähistöllä olevat ja miksei kauempanakin asustavat voivat tulla myös itse kuvattaviksi! Quacá tarkoittaa aamunkoittoa ja on siis sen firman nimi, jolle teen valokuvauskeikkoja.

Olen myös tehnyt tällä viikolla kuvauksia Natural Hair Movement -juttuani varten. Monet afrikkalaistaustaiset naisethan usein suoristavat tukkaansa kemikaaleilla ja laittavat erilaisia lisäkkeitä sun muita, mikä vahingoittaa tukkaa ja päänahkaa. Oman luonnollisen tukan pitämistä pidetään täällä usein vähän junttimaisena maalaisten hommana. Niinpä vastaiskuna tällaiselle ajatustavalle on syntynyt lukuisia blogeja, facebook-ryhmiä ja youtube-kanavia, joissa naiset jakavat kokemuksiaan luonnollisen tukan hoitamisesta ja stailaamisesta. Olen tämän jutun puitteissa tavannut todella inspiroivia naisia ja ottanut kuvia heidän luonnollisista hiustyyleistään. Näitä kuvia ja tarinoita voi nähdä toivottavasti vielä jonkin suomalaisen lehden sivuilla, jos hyvin käy.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa Laura! Mä oon tosi kiinnostunut tosta luonnollinen tukka projektista! Kerro heti ku pääsee näkemään niitä kuvia!

    T. Noora

    VastaaPoista