torstai 31. lokakuuta 2013

Rusketus pelastaa kaiken


Aina ulkomailla asuessani minulle on ollut hyvin tärkeää se, että näytän hyvältä kotimaassa vieraillessani. Jos on kesäaika, olen aina ottanut tuntitolkulla aurinkoa piilottaakseni muutaman talven aikana kertyneen lisäkilon ja suklaan syönnistä naamaan puhjenneet finnit. Talvella solarium ja aurinkoraidat ovat ajaneet saman asian. Myös hyvää meikkiä ja uusia merkkivaatteita en ole koskaan väheksynyt.

Miksi sitten on niin tärkeä näyttää hyvältä, kun menee kotiin? Ihmisen on totta kai todistettava ystävilleen ja sukulaisilleen, että teki oikean valinnan lähtiessään ulkomaille. Että elämä on nyt jotenkin parempaa ja rikkaampaa ja kuinka se oikein säihkyy ulkoisesta olemuksestakin.

Jos näin ei ole, niin sitten on aivan erityisen tärkeää näyttää entistä paremmalta välttääkseen ikävään sävyyn kysytyt kysymykset siitä, kuinka siellä ulkomailla on oikein pärjätty. Kauhtuneet vaatteet, kalpea naama ja sotkuinen tukka eivät vakuuta, vaikka kuinka sanoisit rahatilanteen ja elämänlaadun olevan kohdallaan.

Asuessani Ruotsissa muistan kerran ostaneeni uusia merkkivaatteita ennen Suomeen menoa. Halusin näyttää yhtä tyylikkäältä kuin muotitietoiset ruotsalaisblondit. Mennessäni tapaamaan ystäviäni Helsingin keskustaan laitoin oikein korkokengät, vaikka en ollut ikinä pitänyt niitä Ruotsissa. Ystäväni eivät ilmeisesti huomanneet panostustani, sillä he totesivat yhteen ääneen, etten ollut yhtään muuttunut puolessa vuodessa. Olin pettynyt.

Nyt ollessani täällä Sambiassa aloin alitajuisesti taas valmistautumaan tulevaan Suomen matkaani ottamalla aurinkoa. Ystäväni huomasi heti rusketukseni. Paljastin auringonoton syyn ja löysin kohtalotoverin. Niin ikään Ruotsissa asunut ystäväni kertoi menneensä aina suihkurusketukseen ennen Suomen matkaa. Joskus suihkurusketukseen säästäminen johti muutaman päivän nälkäkuuriin, mutta oli sen arvoista. Suomen lomakuvissa kameraa katsoi kauniisti päivettynyt ja selvästikin menestynyt ja onnellinen nuori nainen. Sellainen, jolta yritän nyt itsekin näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti